26 september 2018

Spitzer ontdekt een ware sterrenfabriek

Het sterrenstelsel waar per jaar tussen 1.000 en 4.000 sterren worden geboren!In gasnevels zoals de Orionnevel (M42) worden sterren geboren. In het gehele Melkwegstelsel worden per jaar zo’n tien sterren in totaal in dergelijke kraamkamers geboren. De verbazing was dan ook groot toen sterrenkundigen onlangs met de Spitzer infraroodsatelliet van de NASA een ver verwijderd sterrenstelsel ontdekten dat maar liefst tussen 1.000 en 4.000 nieuwe sterren per jaar uitbraakt! Daarmee is dit stelsel, op de foto de rood-groene vlek, een ware record-sterrenfabriek. Volgens gangbare modellen groeien sterrenstelsels in de beginfase van het heelel

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.