26 oktober 2020

Poolster niet zo voorspelbaar als gedacht

De PoolsterVan de Poolster (Polaris, hoofdster van

Comments

  1. wat is een poolster

  2. Eh… niet een poolster, maar dé Poolster. Da's de naam van een ster, te weten alpha Ursa Minoris. Oftewel de helderste ster van het sterrenbeeld Kleine Beer. Hij ligt dichtbij het verlengde van de aardas aan de hemelpool. Gedurende de nacht lijken alle sterren door de rotatie van de aarde in een baan om de pool heen te draaien, de Poolster beweegt vrijwel niet zodat hij altijd op dezelfde plaats aan de hemel te vinden is.

  3. hoe lang heeft de lens van de camera voor deze foto open moeten staan?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: