15 november 2018

Mens kan Van Allengordels beïnvloeden

Model van de Van AllengordelsOm de Aarde heen bevinden zich de zogenaamde Van Allengordels, twee gordels1 bestaande uit geladen deeltjes (electronen en protonen afkomstig van de zonnewind) die gevangen zitten in de magnetosfeer van de Aarde. Het blijkt nu dat de mens is staat is om de binnenste Van Allengordels te be

Noten
  1. De laagstgelegen gordel, op een afstand van 2000-5000 km, bestaat voornamelijk uit protonen. Deze werd in 1958 ontdekt door de satelliet Explorer 1. De gordel is vernoemd naar zijn ontdekker James Van Allen. De tweede gordel ligt op een hoogte van 16.000 km en is ongeveer 6000 km dik. Deze gordel bestaat voornamelijk uit elektronen en is door Pioneer 3 (ook in 1958) ontdekt en in kaart gebracht. []

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.