27 februari 2024

The Large Hadron Rap

Deze video van een rap over de Large Hadron Collider kwam ik gisteren tegen. Kijken! 😀

Echt onbetaalbaar, zo’n filmpje, nietwaar? En nog leerzaam ook trouwens. Afgelopen vrijdag werden de eerste protonen vanuit de Super Proton Synchrotron (SPS) in een 2,7 km lang gedeelte van de LHC gepompt. Lees het schema dat ze daarbij gebruikten. En wat schrijven de wetenschappers van de

Share

Comments

 1. Jan Brandt zegt

  Zucht….wij (de 40 + amateur astronoompjes) zijn echt 20 jaar te laat geboren…
  Eerst kwam ene Brian May, coole rockgitarist van Queen, om de hoek knallen als Doctor in de astrofysica Brian May (phd) en nu dit weer…..supersaaie hardcore natuurkunde, want dat is elementaire deeltjesfysica toch, als “y” tijdsverdrijf…ach, ach…ach.
  Als je in die (niet zo) goeie ouwe tijd een dame trachtte te versieren met zinsnedes als “Ik heb een 20 cm….eh..telescoop” of “zal ik je mijn elementaire deeltjesverzameling laten zien”……dan had je zeker of een zeer minachtende blik te pakken danwel een knal voor je harsens met haar handtasje……….en nu lijkt het wel of het terloops laten vallen van de opmerking dat je een verfent be-oefenaar bent van den anmateurwetenschap zoiets is als een “certain and one way ticket to her bedroom”!!
  Tja……times do have changed!!…..En…eh…heren en dames jeugdige hormonaal akieve amateurwetenschappers…..GENIET ERVAN……..snik!!

  JB

 2. Maar Jan, da’s toch juist mooi allemaal? Kan je lekker de blits maken! 🙂

Speak Your Mind

*