21 september 2018

Voor ‘t eerst object uit de Oortwolk gezien

Baan van 2006 SQ372In 1950 opperde de Nederlandse sterrenkundige Jan Hendrik Oort dat het zonnestelsel omgeven wordt door een enorme wolk van komeetachtige objecten. Die naar hem genoemde Oortwolk zou zich bevinden op een afstand van ongeveer 50.000 tot 100.000 astronomische eenheden (AE1), dus tussen de 1

Noten
  1. 1 AE is 149 miljoen km, de afstand tussen Aarde en Zon. []

Reacties

  1. Christophe zegt:

    Zo schuift de grens van bekende objecten in ons zonnestelsel steeds verder naar buiten, ik ben benieuwd wanneer we het eerste object ontdekken in de buitenste Oortwolk (zal nog wel heel wat jaren duren).

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.