16 juli 2024

Galaxy Zoo 8 september in The Sky at Night!

Galaxy Zoo in The Sky at Night

Credit: Galaxy Zoo/BBC

Volgens welgeïnformeerde berichten zal Sir Patrick Moore in de uitzending van maandagnacht 8 september 2008 in z’n programma The Sky at Night aandacht besteden aan het Galaxy Zoo project! 😀  In de uitzending zal Moore het hebben over de 150.000 vrijwilligers die over de gehele wereld meehelpen om sterrenstelsels te classificeren én over Hanny, de Nederlandse schooljuffrouw die het mysterieuze voorwerp in de ruimte ontdekte, dat haar naam heeft gekregen. De tijd van de uitzending is als ik het goed heb ’s nachts om 01.00 tot 01.20 uur op BBC One. De herhaling van de uitzending is dezelfde dag, maar dan om 21.00 uur ’s avonds op BBC Four. Maar die kunnen we geloof ik niet ontvangen. Bron: GZ Forum.

Share

Comments

 1. Jan Brandt zegt

  Hoi Arie,

  Hmmm, dat wordt dus een latertje aanstaande zondag….eh…maandag…..Maarre wel een latertje die ik “not for the world” wil missen!!
  Zag trouwens net dat ons nationale astronomische lijfblad….ZENIT…..ook een uitgebreid artikel over….yep, galaxy zoo en Hanny natuurlijk…..heeft afgedrukt!!
  Kortom, galaxy zoo community beware of the Dutch hordes….en zo….ha…ha…
  Nou ja, bij wijze van spreken dan……
  een zeer prettig leesbaar en informatief stukkie trouwens……
  Gaat dat zien en gaat dat lezen, zou ik zo zeggen aan iedereen die het weten wil!!

  Groetjezzzz,

  Jan

 2. Ik denk dat het tijd wordt es een Dutch Galaxy Zoo Meet & Greet te organiseren! 😀 Hanny, Marca, jij, ik en de rest!

 3. Hé, ik zag net deze reactie en wilde even zeggen dat ik daar mee bezig ben. Er zullen overigens ook niet Nederlandse zooites bij zijn. 😉 Wordt vervolgd!

 4. Hé, da’s leuk. Ik ben benieuwd. Als je trouwens ruimte zoekt: onze sterrenclub in Papendrecht (zie hier de route + foto: http://astrosurf.com/huygens/route.html) kunnen we er voor gebruiken hoor. 😀

 5. Dankje, maar ik PM jou ook wel. 😉

 6. Okidoki

Speak Your Mind

*