2 april 2020

Beste blik op ‘t zwarte gat in centrum Melkweg

Computeranimatie van het centrale zwarte gat van de MelkwegDoor radiotelescopen in Hawa

Comments

  1. Met maar drie telescopen in zo’n VLBI array is het niet mogelijk om ‘harde’ fotos te maken, daarvoor heb je meer telescopen en een lange waarneemtijd nodig. Met drie telescopen is het wel mogelijk om informatie te krijgen over de grootte van een object: Sgr A* in dit geval. Overigens was de resolutie volgens het artikel gelijk aan het zien van een baseball op de maan: die is beduidend kleiner dan een voetbal.

  2. Baseballen! Ja, ik had die dingen verward met basketballen. Zo”n baseball is toch een soort van honkbal? Tsja, dat maakt de prestatie alleen maar groter. Bedankt voor je reactie. 🙂

  3. In wich direction off a well known star of our well known zodiak do i find this centrum of our galaxy & this black hole

  4. The center of the galaxy is in the constellation of Sagittarius. There are no bright stars in the vicinity of the center. The coördinates of the galactic center are Right Ascension 17h45m40.04s, Declination -29° 00' 28.1" (J2000 epoch).

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: