14 april 2024

Icke als ruimteweerman

Ruimteweerman Icke

Credit: DWDD/VARA

Gisteravond was Vincent Icke, de bekende Nederlandse sterrenkundige, te gast in De Wereld Draait Door, het programma van Matthijs van Nieuwkerk. Icke vond dat het in navolging van de weermannen tijd wordt om ook maar eens een ruimteweerman te gaan invoeren. En hij voerde de daad bij het woord door zelf op enthousiaste wijze zo’n ruimteweerpraatje te houden. Hij ging onder andere in op het weer op Jupiter, alwaar al meer dan vierhonderd jaar een storm heerst die we op aarde met windkracht 18 zouden tooien: de Rode Vlek. Gustav en Katrina zijn daar lichte briesjes bij vergeleken. Een storm die zo lang in stand blijft door kleine stormen ‘op te eten’, zoals onlangs nog door de Hubble werd waargenomen. In de studio zaten Nieuwkerk, sidekick Giel Beelen en gasten zoals burgemeester Cohen en oer-rocker Barry Hay ademloos te luisteren naar Icke. Drie hoeraatjes voor Icke! 😀 Wie het optreden van Icke nog eens wil bekijken kan op de volgende link klikken. Spoel naar 35 minuten en geniet van ruimteweerman Icke.

Share

Speak Your Mind

*