21 juli 2019

Prachtige fotoserie over de Atlantis

Een motor van de Atlantis
Als het goed is gaat op vrijdag 10 oktober 2008 de Space Shuttle Atlantis de lucht in om richting Hubble ruimtetelescoop te vliegen en deze z’n vierde en laatste reparatiebeurt te laten ondergaan. Alan Taylor van Boston.com heeft onlangs een schitterende serie foto’s gemaakt van de voorbereidingen van de Atlantisvlucht. Eigenlijk zou ik hier de hele serie integraal moeten afbeelden, zo mooi is ‘ie, maar dat kost een tikkeltje ruimte en m’n dagelijkse datalimiet zou denk ik flink overschreden worden. Daarom volsta ik eventjes met deze link, die je echt moet zien. Beloofd? 😉 Bovenstaande foto werd op 11 juni 2008 genomen, toen men in de Orbiter Processing Facility bay 1

Reacties

  1. Jan Brandt zegt

    Dat benne inderdaad hele mooie plaatjes!!
    Hmmmm, zou ik, als ze de shuttles met pensioen sturen, wellicht zo’n leuk space-shuttle “blokkie”(een paar miljoen PK’tje) goeiekoop tweedehands kunnen overnemen…? Leuk voor in den lelijke eend…….minder last van tegenwind en misschien kom ik dan ook eens in het tv-progamma “wegmisbruikers”..ha…ha..!

    Jan

  2. Misschien komt die motor op eBay te staan. Hou ‘t in de gaten vanaf 2010. 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: