1 maart 2024

Phil Plait is astrofoto van de dag!

Phil Plait en z'n eiertruc

Phil Plait en zijn eiertruc. Credit: Phil Plait.

Zien jullie ‘m rechtsboven op de pagina staan (plus hier in de blog links)? Phil Plait, alias The Bad Astronomer, is vandaag Astrophoto of the Day (APOD)! 😀 Een hele eer hoor voor deze wereldberoemde astroblogger. Op de foto zie je Phil bij een rijtje rechtop staande eieren. Het heeft allemaal te maken met de mythe dat alleen wanneer de herfst begint (morgen om 17.44 uur om precies te zijn) eieren rechtop kunnen staan. In diverse video’s, o.a. te bewonderen op YouTube, laat Phil zien dat het onzin is en dat je eieren het hele jaar door rechtop kunt laten staan. Er is overigens ook al een planetoïde naar Phil genoemd, maar dit even terzijde. Niet jaloers hoor. 😉

Share

Speak Your Mind

*