3 maart 2024

Wat kan je doen met 700 miljard dollar?

$ 700 miljard is erg veel. Credit: Pixabay.

Aan beide zijden van de oceaan proberen regeringen en volksvertegenwoordigers verwoedde pogingen te doen om de financiële wereld te redden. In de benelux wordt een nog bescheiden bedrag van 11 miljard euro in Fortis gepompt om de bank van de ondergang te redden, maar aan de overkant heeft de regering Bush het plan om 700 miljard dollar, € 480 miljoen, in te zetten [1]Ik geloof dat het Congres er woensdag a.s. over gaat stemmen. Het Huis van Afgevaardigden heeft het plan vanavond afgekeurd.. Wat kan je voor dat laatste bedrag allemaal voor nuttige dingen doen? Op de Martian Chronicles hebben ze het allemaal eens op een rijtje gezet:

  • Die $ 700 miljard is 5 keer het Apolloprogramma (˜ $ 135 miljard per stuk, gecorrigeerd voor inflatie);
  • Het is maar liefst 40 keer het budget van de NASA (˜ $ 17,3 miljard);
  • Het is 116 keer het budget van de National Science Foundation (˜ $ 6 miljard), een club die héél veel subsidies geeft voor wetenschappelijk onderzoek;
  • Het zijn 214 Cassini-Huygens missies naar Saturnus en z’n manen (á  la ˜ $ 3,26 miljard);
  • Het zijn 538 lanceringen van een Space Shuttle 😯 (prijskaartje ˜ $ 1,3 miljard per lancering. En dan zitten ze nog te steggelen over beëindiging van de shuttles in 2010);
  • Het zijn 1.750 rondrijdende Marsrovers, Spirit of Opportunity (bedoeld om 90 dagen rond te tuffen, het is inmiddels vier jaar geworden, prijs ˜ $ 800 miljoen om ze te bouwen én rijdend op Mars te krijgen).

Het bedrag staat ook gelijk aan 1,25 keer de Irakoorlog + nasleep, maar da’s nou niet echt een glorieuze besteding. Oh ja, je zou er ook 42 keer de Fortisbank mee kunnen redden. 😀  Afijn, $ 700 miljard dollar om wat banken te redden en hypotheekeigenaren geen slapeloze nachten meer te bezorgen is errug veel geld! Bron: Martian Chronicles.

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Ik geloof dat het Congres er woensdag a.s. over gaat stemmen. Het Huis van Afgevaardigden heeft het plan vanavond afgekeurd.

Comments

  1. Sterker nog daar kun je een jaar lang de hele wereldbevolking mee voeden.

  2. Tsja, daar zeg je me wat. Da’s óók een goede suggestie.

  3. Karig, maar het kan (vitamines en mineralen erbij slikken dan).

Speak Your Mind

*