15 november 2018

Een bericht uit de Provence

[caption id=”attachment_4471″ align=”aligncenter” width=”500″ caption=”NGC 6992 vanuit de Prov

Reacties

  1. Mooie foto´s. Ik krijg ook steeds meer zin om foto´s te maken van de ruimte rondom ons. Maar wat heb ik daarvoor nodig ? Is een gewoon digitaal fototoestelletje van sony of canon wek genoeg? En waarschijnlijk is een statief heel belangrijk?

  2. Daar zou je uren mee kunnen vullen om het goed uit te leggen, maar essentieel is een camera (hoeft niet digitaal te zijn) die met tijdsopnames kan werken (dus langer dan enkele seconden) en inderdaad een statief. Bovenstaande foto’s zijn denk ik met een telelens gefotografeerd òf door een kleine telescoop bovenop de genoemde refractor (da’s een lenzenkijker). Die telescoop is weer noodzakelijk om goed te kunnen volgen, want je moet wel met de beweging van de sterren meegaan om te voorkomen dat je streepjes krijgt. En daarvoor is het weer belangrijk goede volgapparatuur te hebben, die dat automatisch doet. Kortom, het kan allemaal, maar je hebt er toch wel apparatuur voor nodig. En niet te vergeten, héél veel geduld en toewijding. Da’s denk ik het belangrijkste. Misschien moet je eens langkomen op de club (Huygens in Papendrecht), zodat het je kan worden gedemonstreerd.

  3. Dat is nogal ver van mijn deur… ik woon een eindje in België 🙂
    Maar ik ga eens in mijn omgeving rondkijken voor een clubje.
    Toch bedankt voor de info.

  4. Misschien goed om eens kontakt op te nemen met de Belgische Werkgroep Astrofotografie: http://www.astrofotografie.be/

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.