1 maart 2024

Elementaire deeltjes om te knuffelen

Elementaire deeltjes om te knuffelen

Elementaire deeltjes om te knuffelen. Credit: Particle Zoo.

We hadden al planeten in de vorm van chocolade, bier gemaakt van ruimtegerst en kosmische meubeltjes, maar nu is er een nieuwe loot aan het kosmische rariteitenkabinet: elementaire deeltjes in de vorm van pluche knuffels. De hele reutemeteut aan elementaire deeltjes is te zien

De hele reutemeteut aan elementaire deeltjes is te zien én te koop op The Particle Zoo: van de bekende elementaire deeltjes zoals fotonen, gluonen, quarks en neutrino’s tot aan de exotische en mysterieuze gravitonen, tachyonen en zelfs Higgsbosonen. 😀 Op de foto hierboven zie je rechtsonder het tachyon, met die vleugels. Da’s niet voor niets, want in theorie kunnen ze sneller dan het licht. Bij alle elementaire deeltjes zit een beschrijving van het deeltje. Je kunt de deeltjes los kopen, maar ook in sets. De prijzen variëren van $ 9,75 voor een enkel elementair deeltje tot $ 313 voor á lle 33 deeltjes plus hun antideeltjes. Da’s allemaal wel exclusief verzendkosten. De ‘deeltjes’ worden gemaakt door Julie Peasley uit Los Angeles. Misschien een leuk sinterklaaskadootje?
Hieronder staat er ook zo eentje: het Higgsboson. Ik zal CERN in Genéve bellen en zeggen dat ‘ie al gevonden is. 🙂 Bron: The Particle Zoo.

Het Higgsboson

Het Higgsboson. Credit: Particle Zoo.

Share

Comments

  1. De Particle Zoo Elementaire deeltjes in pluche zijn ook te koop bij de webwinkel Space & Cartoon Safari in Almere (zie http://www.spacecartoonsafari.eu bij pluche).

Speak Your Mind

*