24 februari 2024

Lezing: Intelligent leven in het heelal en de Fermi Paradox

Zijn we alleen in het heelal? Credit: Pixabay.

Morgenavond, vrijdag 10 oktober 2008, houdt K.J.Mook (voorzitter van de Friese Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde) een lezing bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens over Intelligent leven in het heelal en de Fermi Paradox. Kort waar ’t over zal gaan: De Fermiparadox wordt doorgaans kort beschreven als “waar is iedereen?”. Daarmee wordt bedoeld dat indien het heelal wemelt van het (intelligente) leven deze beschavingen inmiddels het volledige universum zouden moeten bevolken, zelf wanneer men aanneemt dat de beperkingen die wij momenteel menen vast te mogen stellen in de natuurwetten (reizen sneller dan het licht onmogelijk) ook voor deze beschavingen gelden, ongeacht de stand van de technologie. Daarvoor is echter momenteel nog geen enkele aanwijzing gevonden. Er wordt ingegaan op het ontstaan van het leven op Aarde, UFO’s, archeologische artefacten, SETI, de waarschijnlijkheid van het ontstaan van leven elders in het Universum (levensvatbare zone in “zonnestelsel” en melkwegstelsel, stabiliteit) en de kans dat zich elders “intelligent” leven ontwikkelt. Aan de hand van al deze achtergrondinformatie wordt getracht een oplossing voor de paradox formuleren. Meer info: Christiaan Huygens.

Share

Comments

  1. Matenaweg 1
    Papendrecht
    ???

    You must be kidding. Zonder auto kom ik er niet.

  2. Nee, ’t is niet openbaar-vervoer-vriendelijk. 🙁

Speak Your Mind

*