25 september 2018

Venus Express zoekt leven… op Aarde

Venus Express bekijkt de Aarde

Venus Express bekijkt de Aarde

De Venus Express draait al weer een poosje rondjes om Venus, op diverse wijzen deze planeet onderzoekend. Maar af en toe zijn haar/zijn ogen ook gericht op de Aarde. Doel: zoeken naar aanwijzingen voor het bestaan van leven op de derde planeet vanaf de Zon. 😯 Tsja, dat klinkt tamelijk vreemd, maar dat is het niet. Men probeert eenvoudig te kijken of het de Venus Express lukt om in het nabije infrarood en optische deel van het spectrum in de dampkring van de Aarde aanwijzingen te vinden voor de aanwezigheid van moleculen, die op hun beurt weer wijzen op leven. Dat gebeurt met de Visible and Infrared Thermal Imaging Spectrometer (VIRTIS) aan boord van de Venus Express. Dat valt niet mee, want vanaf haar positie bij Venus heeft de Aarde voor VIRTIS een afmeting van ongeveer 1 pixel. Dus

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.