24 februari 2024

Win € 5,4 biljoen met een fossiel!

€ 5,4 biljoen winnen met een fossiel? Credit: Public Domain/Pixabay.

Even een bericht uit de inmiddels onvermijdelijke categorie Dit geloof je toch zeker zelf niet. Het heeft niets met sterrenkunde te maken, maar mocht je toevallig ergens een fossiel opgraven van middelgrootte afmeting waarmee de evolutie bewezen kan worden dan heb je 10 biljoen Turkse Lira’s gewonnen, oftewel € 5,4 biljoen. 😯 De gulle schenker is ene Adnan Oktar, Turks auteur én overtuigd creationist. Dat wil zeggen dat hij totaal niet gelooft in de evolutieleer, die de laatste jaren met name door Richard Dawkins wordt gepropageerd. Hij heeft dit schrikbarend hoge bedrag beschikbaar gesteld voor bovengenoemde uitdaging, want hij denkt het toch niet weg te hoeven geven vanwege het feit dat dat fossiel, the smoking gun van de evolutie, toch niet bestaat. 5.400 Miljard euro. Een bedrag gelijk aan het vermogen van wel duizend Bill Gates, waarmee je wel honderd kredietcrisissen regelrecht de prullebak in kunt helpen. Grote vraag is natuurlijk waar Oktar dat geld vandaan haalt als onverhoopt ene Adrianus V dat bewijs toch op tafel legt. Lenen bij een IJslandse bank misschien? 😉 Bron: New Scientist.

Share

Comments

  1. Genoeg fossielen, take your pick!

    Alleen voor “evolutie” betekent het veranderen van de en diersoort in de andere. Dus heb je op zijn minst twee fossielen nodig, of beter dan: 1 fossiel (mogen botton ook?) en 1 levend dier, de mens bijvoorbeeld.

    De domheid van de hoogte van het bedrag geeft meteen het niveau aan waar de creationisten zich permiteren op te kunnen denken. Het is het niveau van een zes-jarige…

    Toen ik zes was hadden we een knikkerdozen-rage op school. Aan de kant van het schoolplein zaten de kleine kinderen met hun schoenendozen waarin poortjes waren geknipt en de grotere kinderen probeerden hun knikkers van afstand door de poortjes met de hoogste waarde te gooien. Misten ze dan was hun knikker van jou, maar anders moest je uitbetalen.

    Ik zat daar ook, als zesjarige en had een piepklein poortje geknipt met waarde miljoen. Helaas kwam er een slimmer kind recht voor zitten en wierp er een beukje (kleine knikker doorheen). Met als gevolg dat ik hem nu nog aardig wat knikkers schuldig ben.

  2. Leuke anekdote Frans. En wat dat bedrag betreft: ja, gekkenwerk natuurlijk. Indien je een 100% bewijs zal leveren zal die creationist vast zeggen dat ’t vals is.

Speak Your Mind

*