15 november 2018

Zijn we alleen of niet?

Zijn we alleen?

Zijn we alleen?

Gisteravond hield Klaas-Jan Mook een lezing voor de leden van sterrenkundevereniging Christiaan Huygens over Intelligent leven in het heelal en de Fermi Paradox. Een zeer boeiende lezing over tal van onderwerpen die te maken hebben met het wel of niet aanwezig zijn van intelligent leven elders in het heelal. Over ieder afzonderlijk onderwerp zou Mook wel een dag kunnen vullen en dat bleek ook wel, want hij was zo’n drie micro-eeuwen aan het woord. Centraal in Mook’s lezing stond in feite de beroemde vergelijking van Drake, die Frank Drake in 1961 de wereld in slingerde. De formule schat het aantal intelligente beschavingen in ons melkwegstelsel, die via radio met ons kunnen communiceren. Alle factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van intelligent leven

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.