23 september 2018

Kunnen we donkere materie ook horen?

PICASSO

PICASSO

Er zijn talloze experimenten gaande over de hele wereld om donkere materie te ontdekken, maar de volgende is toch wel een heel bijzondere: in Canada proberen ze diep onder de grond met het PICASSO1 experiment bij SNOLAB donkere materie te horen! Donkere materie, dat zo’n 23% van de gehele massa-energie van het heelal schijnt te vormen, zou in het bellenvat van PICASSO kunnen reageren met de atoomkernen van de vloeistof in het vat, 80 gram C4F10 (oftewel Perfluorobutaan). Ik heb geen idee wat het is, maar ik zou het niet drinken. 😉 De vloeistof in PICASSO is superverhit tot boven het kookpunt en

Noten
  1. Hetgeen staat voor Project In CAnada to Search for Supersymmtric Objects. []

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.