28 november 2023

Geheime Britse UFO-documenten vrijgegeven

Britse overheidsdocumenten over UFO’s, unidentified flying objects, die al meer dan dertig jaar strikt geheim waren zijn onlangs door het Ministerie van Defensie vrijgegeven voor publicatie. Ze zijn nog niet allemaal online gezet, maar áls het zover is zullen 160 UFO-gerelateerde archieven in PDF-formaat van de periode 1950 tot 2007 vrij toegankelijk zijn [1]Men hoopt binnen vier jaar alle documenten online te hebben gezet.. Er zijn inmiddels acht van dergelijke bestanden gezet op de National Archives website. Uit de documenten blijkt bijvoorbeeld dat Amerikaanse gevechtspiloten op het punt hebben gestaan boven het Engelse landschap UFO’s neer te schieten. Een van die piloten is Milton Torres, inmiddels 77 jaar en woonachtig in Florida. Die was mei 1957 slechts enkele seconden verwijderd van het neerschieten van een stilstaand onbekend voorwerp, dat plotseling met een snelheid van maar liefst 12.000 km per uur verdween. Na dit incident kreeg Torres te horen dat hij moest zwijgen over het incident en dat deed hij totdat onlangs de documenten ter publicatie werden vrijgegeven. Leuk om dat soort verhalen te lezen en te spitten in die documenten. Wie geïnteresseerd is in de Franse documenten over de Objet Volant Non Identifié, die vorig jaar al werden gepubliceerd, moet hier maar eens een kijkje nemen. Wanneer worden de Nederlandse geheime UFO-documenten gepubliceerd? Eh… zijn die er eigenlijk wel? Ik ben niet zo thuis in die vliegende schotel-business, dus ik heb geen idee. 🙂 Bron: New Scientist.

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Men hoopt binnen vier jaar alle documenten online te hebben gezet.

Comments

  1. Ik zit net naar dat UFO-verhaal te kijken van die journalist en dat gaat over mensen die “raketvormige objecten” zien.
    Ik heb ook wel eens een kruisraket zien meevliegen toen ik uit Cork kwam met een vliegtuig en uit het raampje keek. Maar dat was duidelijk echt een kruisraket.

    Die militaire encounter is wel interessant lijkt me. Stom dat ze gelijk wilden gaan schieten.
    Dat top-secret gedoe werkt me enorm op de zenuwen!

  2. Waarschijnlijk vermoedden ze dat het Russen waren. Het speelde zich grotendeels af in de jaren vijftig, ten tijde van de Koude Oorlog. Russische UFO’s zeker. 🙂

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: