25 september 2023

Vrijdag digitale astrofotografie bij Huygens

Digitale astrofotografie

Digitale astrofotografie. Credit: Canon.

Komende vrijdag, 24 oktober 2008, zal Paul Bakker aandacht besteden aan digitale astrofotografie bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens. Is het die avond bewolkt, dan zal hij er een praatje over houden. Is het helder, dan zal de daad spreekwoordelijk bij het woord worden gevoegd en trekt men naar buiten om waar te nemen. Paul vraagt iedereen die van plan is te komen om voorbeelden van zelf gemaakte digitale astrofoto’s mee te nemen. Niet alleen de geslaagde opnames, maar ook de mislukte opnames. Sterker nog, eigenlijk wil hij alleen maar mislukte opnames zien, want daarmee wil hij laten zien wat er is misgegaan en hoe dit kan worden voorkomen. Paul is zelf een ervaren astrofotograaf, van wie ik op dit astroblogpodium regelmatig resultaten laat zien, zoals deze van de Cirrusnevel en M45. Onlangs is hij met enkele anderen op Astrovacance in zuid-Frankrijk (Grand Champ) geweest en foto’s die daar genomen zijn zal hij vast en zeker vrijdag ook laten zien. Meer info: Huygens.

Share

Comments

 1. Jan Brandt zegt

  Oh..is het weer zover!
  Het is verd…je reinste astronomische discriminatie: “brengt allen uw digitale astrofoto’s mee en zo”…..ofwel zij die HET nog “echt NAT doen”, die maggen weer niet mee doen!
  Het wordt dus weer eens tijd voor een harde aktie van het HNABV…het “HEMA Natte astrofilmpjesbevrijdingsfront”…..!!!
  Hmmm, misschien moest ik maar eens stiekumpjes ende in het geniep een ouderwets ontwikkeltankje (ah..those were the days, my friend!!) met semtex onder het digitale spreekgestoelte plaatsen….ha…ha…!!
  Tot vrijdag allemaal,als je nu nog durft!!

  Groetjezzz van de laatste der NATTE astrofotografische Mohikanen

 2. Hèhè… Paul, je bent gewaarschuwd. 🙂 Zeg Jan, kan jij niet gewoon een volgende keer een praatje houden over kletsnatte astrofotografie?

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: