20 januari 2021

Vrijdag digitale astrofotografie bij Huygens

Digitale astrofotografie

Digitale astrofotografie

Komende vrijdag, 24 oktober 2008, zal Paul Bakker aandacht besteden aan digitale astrofotografie bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens. Is het die avond bewolkt, dan zal hij er een praatje over houden. Is het helder, dan zal de daad spreekwoordelijk bij het woord worden gevoegd en trekt men naar buiten om waar te nemen. Paul vraagt iedereen die van plan is te komen om voorbeelden van zelf gemaakte digitale astrofoto’s mee te nemen. Niet alleen de geslaagde opnames, maar ook de mislukte opnames. Sterker nog, eigenlijk wil hij alleen maar mislukte opnames zien, want daarmee wil hij laten zien wat er is misgegaan en hoe dit kan worden voorkomen. Paul is zelf een ervaren astrofotograaf, van wie ik op dit astroblogpodium regelmatig resultaten laat zien, zoals dezen van de Cirrusnevel en M45. Onlangs is hij met enkele anderen op Astrovacance in zuid-Frankrijk (Grand Champ)

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.