19 april 2021

Zijn deze kraters ontstaan door Mars’ 3e maan?

Twee Marskraters

Twee Marskraters

Mars heeft zoals we weten twee kleine maantjes, Phobos en Deimos, de ene 22 km in doorsnede en de ander ruim 12 km. Op basis van de waarneming van een tweetal ellipsvormige kraters [1] op Mars denkt men dat de rode planeet ooit een derde maan heeft gehad, die door de een of andere oorzaak op Mars is gestort. Dat maantje (nadruk op tje) zou nog kleiner zijn dan de andere twee, zo’n 1,5 km. Het neerstorten zou zich ongeveer een miljard jaar geleden af hebben gespeeld en de maan zou onder een flauwe hoek de ijle atmosfeer van Mars moeten zijn binnengekomen, waarbij hij in twee

  1. Die krater tussenin wijkt af en vorm en is later ontstaan. []

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: