29 november 2020

Digitale astrofotografie met Mount Paulomar

Paul Bakker aan het woord

Paul Bakker aan het woord

Vrijdagavond schonk Paul Bakker aandacht aan het thema digitale astrofotografie bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens in Papendrecht. Paul Bakker maakt geweldige foto’s van deepsky-objecten en we kunnen denk ik met recht spreken van een nieuw fenomeen in de Lage Landen: Mount Paulomar! 😀 Paul, lid van Christiaan Huygens, ging eerst in op de diverse aspecten die om de hoek komen kijken bij digitale astrofotografie: wat zijn de voordelen en nadelen ten opzichte van de ‘natte’ fotografie (met filmrolletjes, die nog steeds bestaan!), welke apparatuur heb je nodig, welke procedure moet je volgen om resultaat te krijgen, etc… Hij benadrukte dat het vooral een persoonlijke aanpak is en dat het een ieder vrijstaat er vanaf te wijken. Dat bleek uit de procedure die Paul gebruikt en die uit zo’n vijftien stapjes bestaat, van het scherpstellen tot aan de uiteindelijke geslaagde ‘track’. Henk Prein ((Henk Prein met z’n priv

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.