19 januari 2021

Phoenix probeert te overleven

Phoenix probeert te overleven

Phoenix probeert te overleven

Met de invallende winter op het noordelijk halfrond wordt het voor de Marslander Phoenix steeds lastiger om nog goed te kunnen functioneren. De zon staat steeds lager en daardoor vangen de zonnecellen steeds minder zonlicht op, dat de batterijen moet voeden. De Phoenix zou oorspronkelijk negentig dagen functioneren, maar inmiddels zijn er al vijf maanden van intensief onderzoek verstreken. De NASA is nu bezig om enkele ‘kachels’ (heaters) aan boord en minder belangrijke instrumenten uit tes schakelen, zodat andere onderzoeken die hoge prioriteit hebben door kunnen gaan. Die laatste zijn de camera (Surface Stereo Imager) en enkele meteorelogische instrumenten. Vandaag is door technici al de kachel uitgeschakeld die de

Comments

 1. rosemarijn nouwen zegt

  heey papa ik stuur dit even vanaf school plz niet wissen

  soort: hortensia
  familie: hortensiafamilie
  latijnse naam: Hydrangea Margrophylla
  habitat: tuinen
  Vindplaats: Boogschutter
  datum: 15-10-08

 2. Huh? Zit je via astroblogs je huiswerk te maken of zo?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: