30 juli 2021

Groot afval ISS verbrandt zondag in atmosfeer

De Early Ammonia Servicer

De Early Ammonia Servicer

Een groot stuk afval van het internationale ruimtestation ISS ter grootte van een koelkast zal komende zondag in de atmosfeer terechtkomen. Het gaat om een tank met ammonia-koelvloeistof [1]De Early Ammonia Servicer (EAS). met een gewicht van 635 kg, die op 23 juli 2007 door astronaut Clayton Anderson met de Canadese liftarm naar buiten werd getakeld en losgelaten. Op datzelfde moment werd ook een videocamera ‘losgelaten’, die niet meer nodig was en die een gewicht van maar liefst 96 kg had. Niet echt een compact-videocamera dus. 🙂 Die camera is eerder al in de atmosfeer terechtgekomen en verbrand. De NASA denkt niet dat de ammoniatank ook geheel zal verbranden. De verwachting is dat 15 onderdelen de reis door de atmosfeer zullen overleven, vari

References

References
1 De Early Ammonia Servicer (EAS).

Laat wat van je horen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.