30 juli 2021

Orson Welles slaat na 70 jaar weer toe

War of the Worlds

War of the Worlds

Afgelopen donderdag was het precies zeventig jaar geleden dat Orson Welles via de radio z’n geruchtmakende hoorspel The War of the Worlds opvoerde. Op basis van H.G. Wells’ gelijknamige science fictionverhaal speelden Welles en z’n collegae het verhaal na op de radio en dat klonk 30 oktober 1938 zo realistisch dat veel Amerikanen toen echt in paniek raakten en dachten dat de Aarde overspoeld werd met agressieve Marsmannetjes. Het mooie van het hele verhaal is dat afgelopen vrijdag via de website Twitter de War of the Worlds opnieuw tot een gecontroleerd soort van paniekberichten leidde. Geen echt paniek, maar een hausse aan Twitterberichten die repten van huizen in brand, auto’s die botsen, mensen in paniek, enzovoorts. Om

Laat wat van je horen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.