11 december 2023

Paris Hilton over relativiteit

Credit: Peter Schäfermeier CC BY-SA 3.0.

Paris Hilton heeft op arXiv een artikel gepubliceerd over de unificatie van de relativiteitstheorie en de quantum mechanica. Grapje! 😛 Nee, even serieus… over Paris Hilton moet je geen grapjes maken. Ahum. De beste dame, dochter van hotelmagnaat Hilton én beroepsuitgaander, heeft een poosje terug als één van de eersten een ticket geboekt voor een ruimtevlucht met de SpaceShipTwo van Virgin Galactic, de commerciële ruimteclub van Sir Richard Branson. Kosten van het ticket $ 200.000,-, zeg een avondje stappen. Maar wat blijkt nu uit een verslag van theweek.com: dat Paris zich zorgen maakt om die ruimtevlucht. Niet dat ze bang is dat die toestellen bij de lancering nog wel eens de neiging hebben om te exploderen, nee ze is bang dat ze last krijgt van tijdsdilatatie! 😯 Even een quote uit dat vakblad voor sterrenkundigen:

Paris Hilton is worried about Einstein’s relativity theory. The hotel heiress is one of 157 people to have already paid a $200,000 deposit for a seat on Richard Branson’s Virgin Galactic commercial space-flight service, but this week confessed to being “very scared” that if the spaceship flies too fast, its passengers will experience relativity’s predicted distortion in the passage of time. “With the whole ‘light-years’ thing, what if I come back 10,000 years later and everyone I know is dead?” said Hilton. “I’ll be like, ‘Great. Now I have to start all over.

Madam is dus bang na haar vlucht ergens terecht te komen in het jaar twaalfduizend en nog wat. Hihihi… Nou, ze heeft in ieder geval begrepen dat ruimtevluchten in staat zijn om verschil te maken in de klok van een op aarde achtergebleven waarnemer en die van haar in de SpaceshipTwo. Máár we kunnen haar geruststellen, want de snelheid waarmee de SS2 voortbeweegt is niets in vergelijking met de lichtsnelheid. Want alleen in de buurt van de lichtsnelheid zullen serieuze tijdseffecten op gaan treden en zal ze inderdaad na een ritje in de verre toekomst belanden. Stel echter dat ze met de SS2 zo’n 40.000 km per uur gaat en ze vliegt 8 uren rond, dan zal ze 3/1000e seconde in de toekomst zijn beland. Nou, dat valt toch reuze mee? Bron: Starts with a bang.

Share

Comments

  1. Ze zou blij moeten zijn. Het is een verjongingskuur! Relatief tov. de rest hier op aarde tenminste…

    Neen, ik vind het eerder schattig dat ze zich daar zorgen over maakt! 😀

    Trouwens, knap van haar dat ze ooit al over tijddilatie gehoord heeft en dat ze weet dat je daarmee in 'de toekomst' kan komen.

    Eerlijk, ik stoor me niet aan haar.

  2. AdrianusV zegt

    Precies. Het principe van tijdsdillatatie heeft ze aardig onder haar nog jonge knie. Alleen de wiskundige ondergrond mist ze denk ik een tikkeltje. Ik stoor mij ook niet aan haar hoor. Het is een amusante dame, ook al heeft ze een poosje in de cel gezeten. 🙂

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d