30 november 2023

Galactic Zoo meeting in Heerlen/Maastricht

Edd doet z'n kaarttruc

Edd doet zijn kaarttruc

Gisteren waren Jan en ik afgereisd naar Heerlen om daar kennis te maken met een groep andere Galactic Zoo-fanaten uit de Lage Landen en België. In een heerlijk pannenkoekrestaurant bij de heidivelden van Heerlen ontmoeten we daar Pluk, Little Prince, en Hanny uit Nederland, Els uit België en Edd, Geoff en Infinity uit Groot-Brittannië. We waren dus met z’n negenen en genoten van een lekkere ambachtelijke pannenkoek, eh.. Litte Prince van een broodje kwekkeboom. Daarna gingen we naar het naburige Science Centre Explorion, waar we een presentatie van de directeur van Explorion voorgeschoteld kregen. Ik ben de naam van de beste man eventjes vergeten, maar het was een praatje dat met name over de mythologische verhalen rondom de sterrenbeelden ging. Wie wil weten welke vetes en oorlogen daarboven aan het hemelfirmament allemaal volgens de oude volkeren uit het Midden-Oosten uitgevochten zijn moet ook maar eens naar het Explorion gaan. Aan ’t einde van de middag togen we per auto naar Hanny’s place, alwaar de inmiddels beroemde ontdekking van het naar haar genoemde voorwerp was geschiedt, waar de hond, Janey genaamd, even moest worden uitgelaten. Daarna met de hele ploeg (minus Little Prince, die moest ergens optreden) per trein naar Maastricht. Daar hadden we een gezellig restaurantje uitgezocht, waar de rest van de avond etend/drinkend/kletsend/magicerend werd doorgebracht. Wat die magie betreft was het echt indrukwekkend: de enige echte astronoom in het gezelschap, Edd, die bij de Universiteit van Oxford werkt en moderator plus is op het Galaxy Zoo forum, wist daar een kaarttruc te doen die iedereen van stomheid deed achterover slaan. Ik heb het gefilmd, dus het filmpje zal vandaag of morgen z’n intrede doen op Youtube. Dan zal ik er ook wel wat meer over vertellen, maar geloof mij, het was écht knap. Afijn, na vele gangen verder gingen we weer met elkaar terug naar Heerlen en ná daar een afzakkertje te hebben gedronken gingen Jan en ik weer terug naar Dordrecht. Al met al een heel leuke dag, die we zeker nog een keer over gaan doen. Een paar dingen staan al in het vooruitzicht: een volgende meeting van de Galaxy Zooïsten in bij Astron/JIVE Dwingeloo, Astrofest begin februari in Londen en tenslotte 19 juni bij Christiaan Huygens! Hou de agenda in de gaten!

Share

Comments

  1. Thanks for coming Arie (and Jan!) En groetjes van mij en Janey. 😉

  2. Thanks for coming Arie (and Jan!) En groetjes van mij en Janey. 😉

  3. Graag gedaan hoor! Oh ja, Janey was het. Ik zal 't even aanpassen.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: