24 oktober 2020

Suikermoleculen ontdekt bij protosterren

Suikermoleculen in G31.41+0.31

Suikermoleculen in G31.41+0.31

Sterrenkundigen hebben voor het eerst suikermoleculen ontdekt in een deel van het melkwegstelsel waar sterren – en mogelijk ook planeten – ontstaan. Het gaat om glycolaldehyde, C2H4O2, het eenvoudigste suikermolecuul. Het werd waargenomen in het centrum van een dichte wolk van gas en stof genaamd HMC G31.41+0.31, 26.000 lichtjaar van de Aarde verwijderd in een gebied dat ver verwijderd is van het centrum van de Melkweg. Acht jaar geleden was ook al glycolaldehyde in de ruimte ontdekt, maar dat was dicht bij het centrum van de Melkweg in een hete gas- en stofwolk waar g

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.