19 september 2021

Tatatatáá: het eerste ruimtebier

Credit: Sapporo/Xinhua / AFP

Weten jullie nog dat ik schreef over het ruimtebier? Een Japanse bierfirma, genaamd Sapporo Holdings, had aangekondigd dat het met ruimtebier op de markt zou komen, bier dat is gemaakt is van gerst, dat in het internationale ruimtestation ISS gekweekt is. Welnu, 2 december j.l. was het zo ver: Sapporo presenteerde z’n Space Barley, zoals het bier wordt genoemd. In totaal heeft het bedrijf 100 liter bier gebrouwen. Als ik Emily Lakdawalla’s bericht hierover lees zijn er geen plannen om het bier op de markt te brengen. Onbegrijpelijk zo’n beslissing! Ik heb zaterdag een aantal van die Galaxy Zoo gasten bier zien drinken, dus m.i. is er een behoorlijke markt. 🙂 Bron: Planetary Society.

Comments

  1. Ik moet kotsen.

  2. Heb je soms liever een glaasje ruimtewijn? 🙂

  3. Jan Brandt zegt

    Ruimte-karnemelk wellicht……na een ruige soyuz-landing??

  4. Dan moeten ze eerst een koe meenemen naar het ISS 🙂

  5. Jan Brandt zegt

    Ha die Klaas, bedankt voor jouw sinterklaas cadeautje in geschrifte……een koe naar het ISS….wat een giller!!!……"Houston for Berta 2" en zo….met die zotte gedachte duik ik in elk geval nu "stijf van het lachen" mijn nest in…….geen schaapjes tellen maar koetjes die vrolijk door het ISS heen huppelen…ha…ha…!!

    JB

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.