15 november 2018

Lancering reparatiemissie Hubble 12 mei 2009

Logo van STS-125

Logo van STS-125

De reparatiemissie om de Hubble ruimtetelescoop voor de laatste keer een extreme makeover te geven, die uitgevoerd zal worden door space shuttle Atlantis’ STS-125 wordt 12 mei 2009 gelanceerd. Aldus de NASA afgelopen vrijdag. De bedoeling was oorspronkelijk dat de STS-125 afgelopen oktober zou plaatsvinden, maar er ging iets mis met het zogenaamde Science Instrument Command and Data Handling System en dat gooide de gehele planning in de war. Er moet een geheel nieuw systeem komen, welke tijdens de reparatiemissie zal worden ingebouwd. Lente 2009 hoopt men dat het systeem klaar zal zijn en dat de Atlantis als kosmische DHL het bij de Hubble af zal leveren. De bedoeling is dat STS-125 elf dagen zal duren en dat gedurende vijf ruimtewandelingen de Hubble zal worden gerepareerd. Dat reparatiewerk zal voornamelijk door de astronauten John Grunsfeld

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.