15 juli 2024

11 december: De dag dat de Aarde stil staat

Credit: Pathé Imax

Nee, niet gelijk panieken a.u.b.: vanaf 11 december a.s. is slechts de nieuwste film The day the earth stood still te zien in Pathé Imax in Amsterdam. De film met Keanu Reeves (The Matrix) in de hoofdrol zal vast en zeker in meer bioscopen te zien zijn, maar het mooie van Imax is dat ‘ie een filmdoek heeft van meer dan 164 vierkante meter en 14.000 watt digitaal geluid. Kijk, als de Aarde dan toch stil komt te staan dan staat ‘ie op zo’n scherm ook echt gigantisch stil. In The day the earth stood still speelt Reeves de rol van Klaatu, een buitenaardse bezoeker die met zijn komst op aarde een enorme opschudding veroorzaakt. Terwijl overheid en wetenschappers er alles aan doen het mysterie rond hem te ontrafelen, raken een vrouw (Jennifer Connelly) en haar zoon eveneens betrokken bij de missie. De film is een remake van de gelijknamige film uit 1951. Ik had de premiére eerst op 12 december staan, maar kennelijk is ‘ie een dag vervroegd. Ik kan er ook wel eens naastzitten, ja?! 🙂

Share

Speak Your Mind

*