28 mei 2024

De jeugd heeft de toekomst

Astrokidz van de NVWA

Astrokidz van de NVWA

De jeugd heeft de toekomst, luidt de aloude wijsheid en dus toog ik vanmorgen vergezeld van Herman en Jorrit naar de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard (NVWA) in Papendrecht om voor een stuk of dertig kinderen een praatje te houden over het zonnestelsel. Dat resulteerde in ongeveer twintig vragen per getoonde sheet, dus voordat ik bij de laatste planeet van het zonnestelsel, Neptunus, aanbeland was waren we weer een poosje verder. Dat Pluto geen planeet meer is wilde er niet echt in bij de kids en bij de afsluitende astrokwis die de leidsters hadden gemaakt was Pluto ook gewoon volwaardig planeet. Leuk zo’n praatje voor een groep enthousiaste kinderen. Jorrit had enkele foto’s met z’n mobieltje gemaakt, maar ik vermoed dat hij er een gordijn voor had hangen. 😀

Share

Speak Your Mind

*