8 juli 2020

Brand in warenhuis door meteorietinslag?

Het warenhuis in brand

Het warenhuis in brand

Ik lees zojuist een opmerkelijk bericht dat een brand in een warenhuis in Auckland, op het noordelijke eiland van Nieuw-Zeeland, mogelijk veroorzaakt is door de inslag van een meteoriet. 😯 Diverse getuigen hebben gezien dat er een heldere meteoor aan de hemel was kort voor de brand uitbrak. E

Comments

  1. Het is uitermate onwaarschijnlijk dat de brand door een meteoriet veroorzaakt is. Meteorieten komen namelijk niet "heet" op het aardoppervlak terecht, en hun lichtspoor ("meteoor") loopt niet door tot aan het aardoppervlak. Op een hoogte van 20-25 km zijn ze door wrijving met de atmosfeer dusdanig afgeremd, dat ze uitdoven.
    Verhalen als dit ("brand veroorzaakt door meteoriet") duiken wel vaker op, maar blijken naderhand nooit correct.

  2. Het is uitermate onwaarschijnlijk dat de brand door een meteoriet veroorzaakt is. Meteorieten komen namelijk niet “heet” op het aardoppervlak terecht, en hun lichtspoor (“meteoor”) loopt niet door tot aan het aardoppervlak. Op een hoogte van 20-25 km zijn ze door wrijving met de atmosfeer dusdanig afgeremd, dat ze uitdoven.
    Verhalen als dit (“brand veroorzaakt door meteoriet”) duiken wel vaker op, maar blijken naderhand nooit correct.

  3. Klopt. Het zal wel allemaal op toeval berusten.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: