13 november 2018

De eerste vier Mars500 finalisten zijn bekend

Mabilotte, Knickel, Fournier en Gaillard

Mabilotte, Knickel, Fournier en Gaillard

Deze week maakte de Europese ruimtevaartorganisatie ESA de namen bekend van de vier Europese finalisten die kans maken om deel te nemen aan de Mars500, de 105 dagen durende simulatie van een Marsreis, die 24 maart 2009 in Moskou zal starten. Het zijn de Duitser Oliver Knickel en maar liefst drie Fransen, te weten Cyrille Fournier, Cedric Mabilotte en Arc’hanmael Gaillard. Twee van deze vier zullen na een uiteindelijke twee maanden durende selectie overblijven en zij zullen samen met vier Russen deelnemen aan de simulatie. De afvallers zullen als reserve dienen.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.