12 juli 2024

16 teams Google Lunar X prize zijn bekend

Google Lunar X kandidaten

Credit: Google Lunar X

Ruim een jaar geleden maakt Google bekend dat ze wedstrijd hadden uitgeschreven aan iedereen om als eerste een karretje 500 meter op de maan te laten rijden vóór 31 december 2012 en daar opnames van te maken, de Google Lunar X PRIZE. Prijs hiervoor: 20 miljoen dollar [1]In totaal valt $ 30 miljoen te winnen, verdeeld in de hoofdprijs van $20 miljoen, een tweede prijs van $5 miljoen en nog wat bonussen van bij elkaar $5 miljoen.! Gisteren werden de namen bekend gemaakt van twee nieuwe teams die mee gaan dingen met de wedstrijd. Die komen bij de veertien teams die eerder al waren aangekondigd. De nieuwe teams zijn:

  • EUROLUNA: zoals de naam al doet vermoeden een Europees team onder aanvoering van Palle Haastrup. Het zijn zes mensen van 16 tot 60 jaar die van plan zijn een voertuig genaamd ROMIT te gaan maken dat de maan als eerste moet gaan bereiken.
  • SELENE: een team van Duitsers en Chinezen dat onder leiding staat van Markus Bindhammer. Hun karretje gaat de LuRoCA 1 heten.

Vandaag schijnt nog een 17e team bekend te worden gemaakt, het zogenaamde Mystery Team. Als ik de laatste berichten daarover goed geïnterpreteerd heb wordt dat team geformeerd rondom het bedrijf MicroSat Systems Inc.. Ook zijn er twee teams die zich hebben teruggetrokken. Die vonden de concurrentie zeker te sterk worden. 🙂 Mmmm, klinkt allemaal erg spannend. Bron: SpaceRef.

Voetnoten

Voetnoten
1 In totaal valt $ 30 miljoen te winnen, verdeeld in de hoofdprijs van $20 miljoen, een tweede prijs van $5 miljoen en nog wat bonussen van bij elkaar $5 miljoen.
Share

Speak Your Mind

*