20 september 2018

Eerste ALMA-antenne is opgeleverd

De 1e ALMA schotelantenne

De 1e ALMA schotelantenne

In Noord-Chili is de eerste ALMA-schotelantenne van Japanse makelij afgeleverd. De Atacama Large Millimeter/submillimeter Array wordt op 5000 meter boven zeeniveau gebouwd door een werelwijd consortium waarin de Europese Zuidelijke Sterrenwacht ESO deelneemt. ALMA gaat bestaan uit in totaal 66 schotels van 7 en 12 meter van Japanse, Amerikaanse en Europese makelij. Het observatorium gaat de vorming van sterren en planeten bestuderen en onderzoek doen naar sterrenstelsels in het vroege heelal. De directeur van ALMA, de Nederlandse astronoom Thijs de Graauw, is verheugd over de offici

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.