15 november 2018

Enorme kraan domineert Kennedy Space Center

De enorme kraan aan het werkOp NASA’s lanceercentrum Kennedy Space Center (KSC) in Florida staat momenteel een gigantische kraan, een Manitowoc 21000 voor insiders, die bezig is om rondom lanceerplatform 39B drie anti-bliksemtorens te bouwen. Die torens, ieder 180 meter hoog, zijn nodig voor de lancering juli 2009 van de Ares 1-X, een prototype van de Ares I. Da’s de raket die ergens in 2015 de opvolger zal zijn van de huidige Space Shuttlevloot. De torens zijn nodig om te verhinderen dat de bliksem inslaat in de Aresraket en de Orion, de capsule bovenop de Ares waar de bemanning in zit. In een staat als Florida, waar regelmatig tropische stormen en orkanen woeden geen overbodige luxe. Men denkt dat de kraan ongeveer vier maanden op KSC zal staan, tegen een prijskaartje van $ 1 miljoen per maand. Probleem is eventjes dat de NASA lanceerplatform 39A

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.