26 september 2018

Gravitatiegolven als wapen gebruikt?

gravitatiegolven als wapen?

gravitatiegolven als wapen?

Even een astroblogje uit de categorie ‘Dit geloof je toch zelf niet?’. Ik lees net een bericht dat de Amerikaanse Defense Intelligence Agency (DIA) een veertig pagina’s tellend rapport heeft opgesteld, waarin de vraag bekeken wordt of het mogelijk is om gravitatiegolven te gebruiken als wapen. 😯 Gravitatiegolven of zwaartekrachtsgolven zijn in 1915 door Albert Einstein gesuggereerd in z’n Algemene Relativiteitstheorie. Bij heftige verschijnselen zoals botsingen van neutronensterren of zwarte gaten zouden er rimpels in de ruimtetijd ontstaan, die zich net als de golven in het water nadat je een steen hebt gegooid naar buiten toe verspreiden1. Al vele jaren doen wetenschappers verwoedde pogingen om gravitatiegolven te meten, onder andere met

Noten
  1. In feite is het bestaan van gravitatiegolven indirect al aangetoond met behulp van de pulsar-dubbelster PSR B1913+16. []

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.