25 mei 2024

James Bond bij VLT in Cerro Paranal

Dat de laatste James Bond, Quantum of Solace, gefilmd is op het sterrenkundigeverblijf van de Very Large Telescope (VLT) [1]De link is naar de VLT op Google Maps. In ’t midden zie je de grote observatoria van de VLT. Rechtsonder zie je de sterrenkundigeverblijven met het witte schoteldak, waar de opnames zijn … Lees verder op Cerro Paranal in Noord-Chili is geen nieuws. Wel nieuws is dat Jan, Elca en ik de film vrijdag hebben gezien. Oeps, da’s echt wereldnieuws. Ik kwam onderstaande video tegen van de ESO waarin over de opnames daar wordt gesproken en waarin interviews met Daniel Craig (JB) en Mathieu Amalric (die z’n tegenstander speelt, Dominic Greene). Wel interessant om te bekijken.

Voetnoten

Voetnoten
1 De link is naar de VLT op Google Maps. In ’t midden zie je de grote observatoria van de VLT. Rechtsonder zie je de sterrenkundigeverblijven met het witte schoteldak, waar de opnames zijn gemaakt.
Share

Comments

 1. Jan Brandt zegt

  Greetings "N"

  My name is Brandt…..Jan Brandt

  Karnemelk martini…..shaken not stirred!!

  Nou ja….en meer van die onzin.

  Leuk filmpje…..eh…zowel dat van de ESO als Quantum of Solace zelf….ook al zou je van die manier van het filmen van die eerste actie-scenes echt ter plekke spontane hevige ADHD krijgen!

  Maar goed, afgezien hiervan toch een aanrader voor zowel de trouwe Bond liefhebber als de "ge-interesseerde leek"!

  Hmmmm, strakjes toch effe lekker een stukkie rijden in mijn eigen James Bond auto…..een Aston Martin??..

  NEEN en natuurlijk niet…..Ons immer Nedrig lelijk Eendje (in Engeland een tijdje geleden verkozen tot de populairste James Bond auto aller tijden, opdatte we dat maar effe weten!!) was naamlijk in de Bond-film "For your eyes only"… "Bonds favourite get-away car", jawel!

  Heb een tijdje geleden het inmense genoegen mogen smaken om 1 van de 3 James Bond Eenden te mogen aanraken…..die hand was ik NOOIT meer…ha…ha…!!

  Afijn, En nu maar weer wachten op de volgende cinematografische "must": de nieuwe Startrek…oh yeah!!

  JB…(geinige initialen, toch?!)

 2. Zo, dus met die ene hand van je heb je een echte JB-eend aan mogen raken en met je andere hand heb je de hand geschud van Sir Patrick Moore? Nou snap ik waarom je nooit meer je handen wast. 🙂 Geintje… Ja, 't was een leuke actiefilm. Verhaallijn was erg dun. Vroeger ging het nog wel eens over laserraketten die de Aarde bedreigden of zo, maar dat is tegenwoordig niet meer. Nu was het de watertoevoer in Bolivia die in gevaar kwam. Zucht…

Speak Your Mind

*