17 oktober 2018

Zeventig triljard sterren

Sterren en nog eens sterren

Sterren en nog eens sterren

Zeventig triljard sterren. Da’s een 7 gevolgd door 22 nullen. Zoveel sterren schijnen er bij benadering in het heelal te zijn. 😯 De schatting is al een jaar of vijf oud, dus geen nieuws meer, maar ik las erover in het boek Cosmological Enigmas van Mark Kidger, waar ik al een poosje zoet mee ben. Het was destijds een Australische groep sterrenkundigen onder leiding van Simon Driver (Australian National University) die de schatting had gemaakt. Het was het resultaat van onderzoek in het kader van de Two Degrees Field Galaxy Redshift Survey (2dFGRS). 7

Reacties

  1. Zouden er al recentere schattingen zijn? Ik hou me aanbevolen!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.