21 april 2021

Huygens start ‘t jaar met nieuwjaarsreceptie

De voorzitter spreekt!

De voorzitter spreekt!

Gisteravond was het knallen bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens. Er was dan weliswaar geen fles champagne te bekennen, maar met een combi van een nieuwjaarstoespraak van de kersverse voorzitter, een astrokwis die voor het derde achtereenvolgende jaar werd gehouden plus als toegift een praatje over de nieuwste reflector van Guan Sheng Optical (GSO) was het een knallende avond. En daarmee ook de start van een nieuw seizoen van Huygens. Die voorzitter was Peter Boot, die eind november op een mini-ALV zoals dat in vaktermen heet [1] als zodanig gekozen was, en die startte de avond met een lange toespraak. Nou ja lang, dat viel wel mee, het was alleen een lange lijst van mensen die hij bedankte voor hun inzet het afgelopen jaar. Drie kwartier later was de lijst afgewerkt en kon voorzitter Boot de plannen voor 2009 bekend maken. Uiteraard wees hij op het Internationale jaar van de Sterrenkunde 2009, waaraan Huygens meedoet door alle lezingen toegankelijk te maken voor het publiek! 😀 En dat alles gratis en voor niks. Na Boot was de beurt aan Kees Kwakernaak, Huygenslid van het vroege uur, die zoals gezegd voor het derde jaar al weer z’n befaamde Astrokwis organiseerde. Geholpen door z’n charmante assistente Ineke liet hij in twee rondes in totaal vijftig meerkeuzevragen zien waarmee je een astro-bingokaart moest volstrepen. Eigenlijk had ik glansrijk de eerste ronde gewonnen, ware het niet dat ene Andr

  1. Een Algemene Ledenvergadering zogezegd. []

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.