25 mei 2020

Ruimtewormen in aantocht

De worm c-elegans

De worm c-elegans

Wetenschappers van de Universiteit van Nottingham zijn van plan om oktober dit jaar een lading wormen mee te sturen met de Space Shuttle (missie STS-129/ULF-3). De wormen zullen naar het internationale ruimtestation ISS worden gebracht om proeven over spierontwikkeling bij gewichtsloosheid te doen. De bedoeling is dat die proeven gedurende twee weken in het Japanse Kibolaboratorium worden gedaan en dat er ook schoolkinderen bij betrokken worden. Het gaat bij de proeven met name om de wormsoort Caenorhabditis elegans (C. elegans), die volgens kenners qua fysiologie erg lijken op onze longen. Ahum, ‘t is maar dat je het weet. Dr Nathaniel Szewczyk (Institute of Clinical Research in Derby, Engeland) hoopt met de proeven te kunnen achterhalen waarom sommige astronauten last hebben van spierverlies. Sommige astronauten ervaren een verlies van 60% van hun spiermassa tijdens

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.