30 november 2023

M’n Astroblogs Video Top-10

Jullie zullen wel gemerkt hebben dat ik regelmatig video’s publiceer. Met name op Youtube worden soms prachtige pareltjes van korte video’s over sterrenkunde gepubliceerd. Reden voor mij om eens een soort van Top-10 samen te stellen van video’s die ik de laatste jaren op Astroblogs heb vermeld. Geen lijst in marmer gebeiteld hoor, ik sta open voor suggesties/voorstellen. Ik zou zeggen kijken en genieten maar!

Nr. Astroblog Link naar video
1. 22 April Dag van de Aarde 1
2. NASA’s urinetesten 2
3. Lancering van de Saturnus V 3
4. Kantine in de Death Star 4
5. Lezing van Ian Morison over donkere materie 5
6. Op een mooie lentedag op Mars in 2020 6
7. De Astrobiologie rap 7
8. Twaalf miljard jaar zon in 6 minuten geperst 8
9. Grootte van sterren en planeten vergelijken 9
10. The Large Hadron rap 10
Share

Comments

 1. Jan brandt zegt

  OK, toch effe een suggestie in deze barre tijden met al die meest vreselijke soorten (krediet, milieu etc, etc etc) crises, die wij in de meest overvloedige zondvloeden over ons heen gekwakt krijgen door sommige heren en dames van de media……..

  Dat "pale blue dot filmpje" is op zich natuurlijk wel OK en zo, maar het is ook weer zo eh…braaf heavy en politiek correct.

  Ik zou echt veel liever dat "NASA zeik fimpje" (geef de maker de NOBELprijs voor humor!!), wat nu dus nummer twee staat, met een dikke vette stip op nummero uno (1) zetten als krachtige tegenreactie tegen al dat zware doem-gedoe van de laatste tijd.

  Gewoon lekker ongegeneerd platvloers in je broek pissen vam het lachen, wat mij nog steeds aardig lukt als ik dat geniale filmpje voor de zoveelste keer aanschouw, inplaats weer zo'n, op mijn geweten danwel op mijn angstgevoelens gerichte "mentale depressiviteits-zetpil" door mijn strot gewurgd te krijgen!!

  Nou ja….tot zover mijn bescheiden gedachtenspinsel

  Oh….enne….die (astronomische) lezingen die je op FORA.tv kunt volgen zijn inderdaad erg het aanzien en aanhoren waard.

  welterusten

  Jan

 2. Mmmm, misschien gooi ik er een keertje zo'n poll tegenaan: "Wat beschouwen jullie als het beste/leukste filmpje dat op Astroblogs is verschenen?"

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: