4 december 2023

Neem een kijkje in het ISS

Expeditie 18 van het ISS

Expeditie 18 van het ISS. Credit: NASA

Over het ISS, het internationale ruimtevaartstation, horen we regelmatig in het nieuws. Er verliest wel eens een astronaute een tas in de ruimte, er komt af en toe een Space Shuttle langs met een verse lading spullen en/of bemanning, er worden proefjes gedaan met spinnen en wormen, etcetera. Maar een echt inkijkje in het dagelijks leven aan boord ISS is ons niet echt gegeven. Tot nu toe tenminste! Op Universe Today zijn vier video’s te zien van bijna tien minuten ieder [1]Adrianus, niet jokken. Die vierde video is bijna zeven minuten. 🙂 , waarin astronaut Mike Fincke, commandant van expeditie 18 [2]Waar behalve Fincke ook Sandra Magnus en Yury Lonchakov deel van uitmaken. Fincke ziet er trouwens in die video uit alsof ‘ie drie weken geslapen heeft en nét wakker is geworden., ons meeneemt in de verschillende ruimtes van het ISS. Zo komen we in het Japanse Kibo terecht en krijgen we ook het Europese lab Columbus te zien. Kortom, verplichte kost voor de astroliefhebbers. En vast en zeker dat deze serie een plekje zal krijgen in m’n favoriete Video top-10.

De andere drie delen van de rondleiding zijn hier te vinden: deel 2, deel 3 en tenslotte deel 4. Wie kwaliteit gewend is kan in tijdens het afspelen rechtsonder bij de opties op HQ klikken, waarmee de video in high quality wordt afgespeeld. Is dat niet mooi? Bron: Universe Today.

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Adrianus, niet jokken. Die vierde video is bijna zeven minuten. 🙂
2 Waar behalve Fincke ook Sandra Magnus en Yury Lonchakov deel van uitmaken. Fincke ziet er trouwens in die video uit alsof ‘ie drie weken geslapen heeft en nét wakker is geworden.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: