10 december 2019

China gaat super-radiotelescoop bouwen

Zo moet 't worden

Zo moet 't worden

In de provincie Guizhou in China zijn ze gestart met de bouw van een super-radiotelescoop, eentje die met z’n 500 m diameter de thans grootste telescoop, de 305 meter Arecibo radiotelescoop in Puerto Rico, in de schaduw stelt. De Five-hundred-meter Aperture Spherical Telescope (FAST)1 gaat ongeveer 77 miljoen euro kosten en als het allemaal klaar is zal de ontvanger zo’n 30 voetbalvelden groot zijn. De FAST wordt 170 km van de hoofdstad van de provincie gebouwd, Guiyang, op een plek die zeer ‘radiostil’ is. Net als de Arecibo radiotelescoop

  1. Voor de Sinologen onder ons: de 500???????????? 🙂 . []

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.