20 juni 2021

Marsrover Spirit heeft geheugenproblemen

Marsrover SpiritDe Marsrover Spirit, die samen met z’n maatje Opportunity al vijf jaar rondtuft op de planeet Mars, heeft de laatste tijd last van problemen met z’n geheugen. Vorige week zondag, op de Marskalender 1.800 Sol genaamd, kreeg Spirit van de NASA enkele commando’s doorgestuurd, maar die werden niet uitgevoerd. Komt vaker voor, maar dit keer werd niets van de dagelijkse activiteiten opgeslagen in het geheugen. En dat verontruste de technici van de NASA. De dagen erna werd Spirit getest om te kijken hoe het met z’n functioneren gesteld is, onder andere door ‘m met z’n camera de Zon te laten zoeken. Maar dat had niet het gewenste resultaat. Vreemdgenoeg werkte het geheugen vanaf dinsdag weer normaal. Men vermoedt dat Spirit af en toe last heeft van geheugenproblemen

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.