2 december 2023

Twitter zegt wat er over je heen vliegt

Twitter over Amsterdam

Twitter over Amsterdam. Credit: Robert Simpson

Ik zit al een poosje op Twitter, een snelgroeiende dienst op internet waarmee je iedereen kan laten weten wat je aan het doen bent en waarmee je ook berichten naar elkaar kan verzenden. Het afgelopen jaar bleek Twitter van nut te zijn voor het razendsnel verspreiden van informatie, bijvoorbeeld tijdens de terroristische aanval een paar maanden terug in India. Zo snel zelfs dat de Indiase overheid bang was dat de terroristen zélf via Twitter precies zouden kunnen achterhalen wat het leger en politie deden. Ook werd via Twitter de paniek over een aanval door Marsmannetjes, zoals die in 1938 na een hoorspel door Orson Welles echt plaatsvond, nagespeeld. Afijn vandaag las/hoorde ik van een nieuwe toepassing van Twitter, eentje die hoogst verantwoord is qua sterrenkunde. Via Twitter bestaat namelijk de mogelijkheid om precies te zien wat voor astronomische gebeurtenissen er binnenkort plaatsvinden. Als je op Twitter zit kan je naar Over Amsterdam gaan en deze ‘volgen’, zoals ze dat in Twittertermen noemen. Ik neem aan dat de berichten voor Amsterdam niet veel afwijken van die in bijvoorbeeld  Hoogezand-Sappermeer of Loenen aan de Vecht. Het laatste bericht dat via Over Amsterdam werd verspreid was deze:

The ISS will pass over Amsterdam at mag 0.3 at 6:51pm on February 2nd. Moves from 10deg elevation W to 10deg elevation SSE over 5 min. Over Amsterdam.

Twitter over …. is ook voor andere steden in de wereld verkrijgbaar, zoals New York, Parijs en Moskou. Allemaal bedacht door Robert Simpson van Orbiting Frog. De gegevens komen uit de database van Heavens Above.  Leuke service van Twitter/Simpson, nietwaar? 😀 Zo en nou ga ik even een paar uurtjes er tussenuit. Met één van m’n dochters naar een open dag van een middelbare school kijken. Bron: Universe Today.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: