22 mei 2024

Lezing: 400 jaar de telescoop

historische telescoop

Credit: Public Domain

Komende vrijdag 13 februari (woehahaha… geen ongeluksdag hoor) houdt Kees Kwakernaak een lezing bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens over de geschiedenis van de telescopen. Even een tipje van de sluier van wat Kees allemaal gaat vertellen: In 1609 richtte Galileo Galileï als eerste een telescoop naar de sterren. De waarnemingen van Jupiter en zijn manen en zon, maan en sterren leidde tot een revolutie in ons wereldbeeld. Steeds grotere instrumenten waren nodig om nieuwe ontdekkingen van antwoorden te voorzien en … om nieuwe ontdekkingen te doen. Naast grotere telescopen werden ook andere vormen van straling benut om de beschrijving van het heelal te vervolmaken. In deze lezing worden in vogelvlucht de historische ontwikkelingen gepresenteerd en een beeld geschetst van toekomstige ontwikkelingen. Kortom, iedereen is welkom om vrijdag de geschiedenis van de telescopen gepresenteerd te krijgen. Vanaf 20.30 uur gratis en voor niks! Meer info: Christiaan Huygens.

Share

Speak Your Mind

*