23 maart 2019

Sparcle is oplossing voor probleem maanstof

Overal maanstof...

Overal maanstof...

Maanstof schijnt echt een serieus probleem te zijn voor toekomstige astronauten die weken of maanden op onze naaste buur gaan rondwandelen. De maanbodem is bedekt met een laagje stof, regolieth genaamd, dat eigenlijk poeder van gesteente is met een korrelgrootte onder een millimeter. Aards stof is niet zo erg, maar maanstof schijnt onregelmatig van vorm te zijn en daardoor lijken de korrels weerhaakjes te hebben. Daar komt bij dat de scherpe uiteinden een electrische lading krijgen en daardoor vast plakken aan alles waar ze mee in aanraking komen. Een argeloze argonaut kan dus niet eventjes het maanstof van zich af schudden, sterker nog het maanstof is z

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.